Vad är scrapbooking?

Jag har fått frågan om vad scrapbooking är, Så här kommer lite info :-)

Vad är Scrapbooking kanske du undrar?
Jo, scrapbooking är konsten att göra foto-album där man bevarar sina fotografier och genom dokumentation fångar viktiga ögonblick i livet. Ordet scrapbook är en sammansättning av orden scrap och book. Ordet scrap betyder småplock, skräp, smått och gott. Ordet book beyter bok. Så en Scrapbook är alltså en bok där man samlar lite smått och gott! Många känner till ordet klippbok, som i mångt och mycket påminner om scrapbook. Men en scrapbook behöver inte innehålla urkipp utan kan innehålla nästan vad som helst!


Varför scrappa?
Personer som ägnar sig åt scrapbooking kallas för scrappare. Ofta är det en viss anledning till att man börjar scrappa, man kanske får barn eller gifter sig eller så händer det något annat i livet som man vill dokumentera. Jag själv började scrappa bara för att jag tyckte att det verkade roligt, och jag har inte ångrat mig en endaste gång!
Det som är bra med scrapping är att så gott som alla kan hålla på med det - allt man behöver kunna är att klippa och klistra!
Man kan skapa album kring ett tema, till exempel småbarnsåren, bröllopet, semesterresan eller kanske ett släktalbum. Varför inte göra ett album att ge bort som en extra fin present?!


Vad krävs för att börja scrappa?
Vill man börja med scrapbooking är de grundläggande redskapen de som man använder för att klippa, skära och klistra. Och så givetvis papper! Det som är viktigt att tänka på är att använda sig av material som syra- och ligninfria, annars kommer fotografierna så småning om bli gula och blekta.
Material finns att köpa i butiker som säljer hobby- och kontorsmaterial. Det finns även särskilda scrapbookingbutiker runt om i landet. Söker du på internet finns det otaliga mängder med firmor som säljer scrapbbokingprylar.

Så skaffa lite grundmaterial och sedan är det bara fantasin som sätter gränser!


Då var lottningen färdig!!!

Och dom två vinnarna är :

GRATTIS!!!

Ni får tacka min kära dotter på 9 månader som fick äran att dra dom två lotterna. :-)

Nu vill jag bara att ni mailar mig på [email protected] och skriver namn och adress så att jag vet vart jag ska skicka breven. :-)

Ha en fin helg allihopa!

PIF - "Pay It Forward"

Jag fick en PIF utnåmning av MeaLi så nu har det blivit min tur att "piffa" vidare. Är du intresserad av att få lite scrapsaker i ett brev i posten så kommentera bara det här inlägget och motivera varför just du ska bli "piffad". Sen är det din tur att skicka "piffen" vidare.

Lämna din kommentar senast torsdag den 21 februari så dras dom 2 vinnarna fredag den 22 februari.

Jag fick mitt brev idag som innehöll papper, dekorationer och stämplar. Tack MeaLi.

Sååå kom igen nu och kommentera. Lycka till!

Några av mina LO's.

  

Hjälp vilken dålig kvalla det blir här, men man ser ju lite i alla fall :-)

Min nya blogg!!!

Nu har jag bestämt mig för att återuppta mitt bloggande på den här sidan, men nu kommer det inte att handla om mitt liv och min underbara dotter, för jag har ju en särskild bloggsida om det, utan nu handlar det om min hobby scrapbooking!!!
Så hädanefter kommer jag att lägga ut lite Lo's och sånt här.
Fortfarande är jag en sån som vill ha en massa kommentarer. Så kommentera iväg :-)

RSS 2.0